Drogdílert kapcsoltak le egy salgótarjáni szórakozóhelyen

Két fiatalkorú lányt kábítószer birtoklás vétség, egy férfit (az egyikük apját) kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök a megyeszékhely rendőrkapitányságára.

A rendőrök közel ötven vendéget ellenőriztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Salgótarjáni Rendőrkapitányság, a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival közösen tartott fokozott ellenőrzést Salgótarjánban. A napokban lebonyolított akció célja a gyermekek- és fiatalkorúak biztonságának fokozása, a szórakozóhelyek és a zenés, táncos rendezvények, a vendéglátó ipari egységek és azok környékének fokozott ellenőrzése, a körözött személyek felkutatása és elfogása, továbbá a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, illetve megszakítása volt.

A rendőrök a társszervekkel közösen az éjszakai órákban a szórakozóhelyeken közel ötven vendéget ellenőriztek. Az összehangolt akció keretében három olyan személyt állítottak elő, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók az egyik szórakozóhelyen egy 17 éves mátraverebélyi lánynál – ruházatának átvizsgáláskor – alufóliába csomagolt, fehér színű- és alufóliába csavart, barnás színű, porszerű anyagmaradványt találtak. Egy másik 17 éves budaörsi nő övtáskájából összesen 41 pakett fehér színű port foglaltak le a rendőrök. A lefoglalt anyagmaradványok a gyorsteszttel történő vizsgálat alapján kábítószernek minősülnek. A szórakozóhelyről előállították továbbá a budaörsi lány édesapját, aki megőrzésre adta át a fiatalkorúnak az előre kiporciózott és értékesítésre szánt kábítószert.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított két fiatalkorút a nyomozók kábítószer birtoklás vétség, míg a 34 éves mátraverebélyi férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.