Stabil középcsapatot szeretnének kialakítani Taron

Stabil középcsapat Taron

2015 őszén, öt év szünet után újra lett labdarúgó csapat Taron. A megyei III. osztály Keleti csoportjában a 2015-16. évi bajnokságban a harmadik helyen végeztek, ami biztató jel volt arra vonatkozóan, hogy Tóth József általános iskolai tanár, edző vezetésével a továbbiakban egy jó kis csapat alakuljon ki. Ez be is jött, hisz a közelmúltban zárult bajnokság során aranyérmes lett a gárda, miközben a rájátszást, a bajnokok tornáját is a Tar csapata nyerte meg.  A sikerről, a jövő terveiről Tóth József edzővel beszélgettünk.

 

A bajnokságban a harmadik helyen végeztek.

Gratulálunk a bajnoki címhez. Minek lehet tulajdonítani a csapat sikerét?

A Keleti csoportban egy szoros küzdelemben nyertük meg a bajnokságot, majd a másik két csoport bajnokaival szervezett tornán is mi bizonyultunk a legjobbnak Teljes lett a sikerünk. Jómagam az elért eredménynek a titkát a rendszeres edzésekben látom. Kevés csapat mondhatja el magáról ezen a szinten, hogy heti kettőt edz, nálunk ez az esetek többségében így volt.

Az edzéslátogatás is teljes csapatlétszámot jelentett?

A foglalkozások többségében legalább nyolc fő vett részt, tehát mi nem csak úgy összeálltunk a hétvégére. Persze, néhány játékosnak itt is gond volt munkája miatt, de azt mindig időben jelezték, hogy tudnak e jönni, vagy nem, és ez szerintem nagyon fontos.

Játékuk alapján, kiket  tudna kiemelni a csapatából?

A mérkőzések túlnyomó többségében Bózsár Attila védett, aki éveken át a megye egyben pallérozódott és az ő teljesítménye, rutinja sok mérkőzésen igencsak jól jött. Védelmünk is stabilnak mondható, hiszen mi kaptuk a legkevesebb gólt.
Itt ebben a vonalban említeném meg Ludányi Zoltán,Kovács Tamás, Szabó István nevét. A középpálya meghatározó játékosa pedig Nagy István volt, bár sajnos ő kevés mérkőzést játszott, de akkor viszont megadta a csapat fazonját. Mellette jó teljesítményt nyújtott Nagy Zoli és a vége felé Göröcs Tamás is.
A két csatár, Figura Gábor, aki az idei évben és Szőke Viktor, aki a tavalyi év gólkirálya volt sokszor megkeserítették az ellenfél védelmét. Ha nekik ment a játék, akkor szinte biztos volt a csapat győzelme. A fent említett játékosok mellett azért kiemelném, hogy a többiek teljesítményével is meg voltam elégedve és úgy érzem, még van hová fejlődnünk.

A Megyei II. osztályban is meglesz a csapat anyagi támogatása?

Hála fő támogatónknak a helyi önkormányzatnak, hogy eddig és a jövőben is anyagilag segítik a csapatot. Külön köszönet Turopoli Zsolt polgármesternek és képviselőinek,hogy támogatásuk révén a csapat egy osztállyal feljebb folytathatja a pontvadászatot.

Sok környékbeli településen, így Mátraszőlősön, Hasznoson, Mátrakeresztesen, Nagybárkányban, Csécsén  már megszűnt a foci. Taron, most van fellendülőben. Hogy állnak utánpótlás terén?

Hát igen, mi azzal a nehézséggel indulunk el a magasabb osztály bajnoki küzdelmében, hogy eleget téve az itt előírt követelményeknek egy ifjúsági csapat indítását is be kell terveznünk.
Ez a mai világban, a gyerekhiány miatt nem lesz majd egy könnyű dolog.
Ezt megelőzően 20 évvel egy nap alatt meg lehetett szervezni egy ifi csapatot, ma már más a világ, én azonban bízom benne, hogy ez sikerülni fog.

Újoncként milyen célt tűzött ki a csapat elé?

Felnőtteknél célunk, hogy a megyei II. osztályban stabil középcsapat legyünk. Egy kettőezer lakosságszámmal bíró községben, mint Tar, ez joggal elvárható, miközben remélem, sokszor meg tudjuk majd örvendeztetni sikeres szereplésünkkel az egyre népesebb környékbeli és hazai szurkoló gárdánkat is.