Sétarepülésre is elvitték a táborozókat

Sétarepülésre is elvitték a táborozókat

„Földön, vízen, levegőben” mottóval került megrendezésre immáron nyolcadik alkalommal a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területének iskolásai számára a „Biztonságos Vakációért Hét” elnevezésű tábor a napokban.

Sétarepülésre is elvitték az 55 táborozót.

A táborban összesen 55 gyermek élhette át a sétarepülés élményét, mérhette össze tudását horgász- és KRESZ verseny keretében és vehetett részt különböző színvonalas és változatos programban.
A táborozók megtekinthették a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületét, a szolgálati felszereléseket és gépjárműveket. Megismerkedhettek a rendőri hivatással, valamint választ kaphattak felmerült kérdéseikre. A gyermekeknek a szakemberek előadást tartottak a nyár veszélyeiről, a vízi és közlekedési balesetek, továbbá az áldozattá válás megelőzéséről és a biztonságos internethasználatról.

A résztvevők horgászversenyen, majd a helyi uszodában mérhették össze ügyességüket, majd a bátrabbak egy sétarepülésen is részt vehettek. A színes programok közül idén sem maradhattak ki a kézműves foglalkozások, kirándulások, valamint a játékos sport- és KRESZ versenyek, melyekkel a rendőrök a szabadidő tudatos, hasznos és biztonságos eltöltéséhez mutattak példát a résztvevőknek. A tábor utolsó napján a gyermekek a hét alatt szerzett tudásukról adtak számot. A legjobbak külön jutalmat vehettek át, de a többi gyermeknek sem volt oka az elkeseredésre, mivel horgászbottal, labdával és balesetmegelőzési ajándékokkal térhetett haza.