Részeg sofőr ütött el egy nőt Pásztón

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a salgótarjáni rendőrség egy 51 éves férfival szemben, aki még tavaly decemberben ittasan ütött el egy zebrán közlekedő nőt Pásztó belterületén.

A rendőrök megállapították, hogy a balesetet okozó ittas állapotban vezette a járművet.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást B. István 51 éves pásztói lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2016. december 26-án 16 óra 30 perc körül személygépkocsival közlekedett Pásztó belterületén. Az 51 éves férfi a Fő úton közlekedett Hatvan irányából Tar felé, amikor a Hősök úti kereszteződésnél a kijelölt gyalogos átkelőhelynél egy nőt elütött. A nő a baleset következtében a beszerzett szakértői vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a balesetet okozó B. István ittas állapotban vezette a járművet. A hatóság a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészség felé.