Rendőrök horgásztak Maconkán (videóval)

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a már hagyományossá vált horgászversenyt a bátonyterenyei Maconkai víztározónál.

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg 2017. július 7-én kora reggel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság által a Magyar Rendészeti Sportszövetség támogatásával 16. alkalommal megrendezett Országos Rendőr Horgászversenyt Bátonyterenyén, a Maconkai víztározónál.

A horgászhelyek sorsolását követően összesen 39 csapat 117 versenyzője és egy egyéni versenyző foglalhatta el helyét és mérhette össze tudását. A négy órás megmérettetésen a horgászok az előző évhez képest jelentősen kevesebb halmennyiséget fogtak ki és rakhattak a szákokba.

A megmérettetés befejeztével, az eredményhirdetés alkalmával a rendező szerv és a Magyar Rendészeti Sportszövetség díjainak, valamint a Magyar Rendvédelmi Kar Elnökének különdíjainak átadására került sor.

A csapatversenyben első helyezést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Holdudvar Fishing Team csapata, második helyezést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság csapata, míg harmadik helyezést a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Pentele Police FT 1 nevű csapata ért el. Egyéni versenyben legjobbnak Jóri Ádám címzetes rendőr törzsőrmester, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dabasi Rendőrkapitányság csapatának tagja 24875 gramm hal kifogásával bizonyult. Második helyen ebben a kategóriában Nagy Tibor nyugalmazott rendőr főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Pentele Police FT 1 csapatának tagja, a harmadik helyen Horváth Zoltán rendőr főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség csapat tagja végzett.

Különdíjban részesült az A szektorban 1. helyezettként Nagy Tibor nyugalmazott rendőr főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Pentele Police FT 1 csapatának tagja, B szektorban 1. helyezettként  Horváth Zoltán rendőr főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség csapat tagja és a C szektorban 1. helyezett Jóri Ádám címzetes rendőr törzsőrmester, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dabasi Rendőrkapitányság csapatának tagja.  A megmérettetésen a legnagyobb – 7100 gramm halat – Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóság csapat tagja fogta. Női versenyző különdíját Horváth-Kecskés Rozália, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársa nyerte el 1225 gramm hal kifogásával.

A Magyar Rendvédelmi Kar Elnöke által adományozott „Legsikeresebben szereplő rendvédelmi versenyzők” különdíjait az egyéni verseny érmesei nyerték el.

A szervezők a horogra akadt halakat a mérlegelést követően a tóba visszaengedték.