Láncfűrészt és fűkaszát emelt el a mátraszelei betörő

A 47 éves férfi először besurrant az egyik helyi családi ház udvarára, majd a nyitott garázsból egyebek mellett hosszabbítót, láncfűrészeket, és benzines fűkaszát lopott le – tájékoztatta lapunkat a rendőrség szóvivője.

Dankóné Nagy Éva elmondta: ügyeletükre 2017. július 9-én 15 óra 34 perckor tettek bejelentést, miszerint az egyik mátraszelei családi házba ismeretlen elkövető betört. A rendőrök az azonnali forrónyomos tevékenység és a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp két órán belül beazonosították és mátraszelei lakcímén elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 47 éves férfit.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 11 óra és 15 óra között az egyik mátraszelei családi ház udvarára bement, majd a – nyitott – garázsból egy hosszabbítót, elektromos láncfűrészt, benzines fűkaszát és különböző szerszámgépeket lopott el. A gyanúsított lakóhelyén megtartott házkutatáson a nyomozók megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyakat.

A szóvivő hozzátette: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületébe előállított férfit lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.