Rendkívüli ülést tartott Salgótarján közgyűlése

Salgótarján Megyei Jogú Város közgyűlése július 17-én rendkívüli ülést tartott, amelyen hat napirendi pontot tárgyalt a képviselőtestület.
Döntések születettek támogatási kérelmek benyújtásáról a Pitypang Tagóvoda felújítására és a Mackóvár Központi Óvoda eszközbeszerzésre, eszközfejlesztésere vonatkozóan. A bölcsődéket érintő fejlesztésekkel kapcsolatos megállapodásokat és a családi bölcsődék fenntartóival történő ellátási szerződéseket szintén jóváhagyták.

Az ülést Huszár Máté alpolgármester vezette, aki a “Szakembereket Salgótarjánba” program működéséről tájékoztatta a testületet. Mint ismert a 2015-ben létrehozott pályázat keretében a város önkormányzati lakások határozott időtartamra, 90%-os mértékű kedvezményes bérleti díj melletti bérbeadásával támogatja a Salgótarjánban letelepedni kívánó piacképes szakmával és felsőfokú végzettséggel rendelkező sikeres pályázókat. Ez alkalommal egy környezetgazdálkodási agrármérnök pályázatát részesítette pozitív elbírálásban a testület.

Rövid vita előzte meg, majd 7 igen, 1 nem, 3 tartózkodás mellett elfogadták a döntést a férfi átmeneti szálló áthelyezéséről a Hősök út 33. számú ingatlanba. Az áthelyezést gazdasági megfontolások és a város szociálpolitikai koncepciójában megfogalmazott célok indokolták.
A rendkívüli ülésen a képviselők elfogadták a Megyei Jogú Városok Szövetségével a kárpátaljai magyar családok támogatására megkötött megállapodás módosítását és az SBTC Sport Kft. társasági szerződésének módosítását is.

Forrás: www.salgotarjan.hu
Fotó: 3100.hu