A kulisszák mögött, avagy így zajlanak a próbák a salgótarjáni színházban

Második hetébe lépett a Még egyszer hátulról című bohózat próbafolyamata – a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkcióját október elején láthatják a színházkedvelők mindkét városban. A remek szórakozást kínáló darabban többek  között Vándor Éva, Bozó Andrea, Kautzky Armand és Kovács Vanda is játszik.

Michael Frayn három részes bohózata igazi pattogós geg-parádé, amely színház a színházban. Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy hónapja futó előadás közben mi zajlik a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van… Végül ismét a díszlet „rendes” oldalára kerülünk, de valahogy már más az érzetünk a darabbeli darabról.

Az előadásban érthetően mindenki két szerepet alakít, egy „civilt” és egy „színészt”, vagy a színházban dolgozót. Emiatt a kettősség miatt sincs könnyű dolguk a szereplőknek, nem is beszélve a pattogósan változatos, több szálon futó cselekmény kuszaságáról, amely azonban folyton összeáll, hogy aztán újra széthulljon, s egész másként kerekedjen ki. A rendező Susán Ferenc szerint a darab egy remekül megírt, helyzetkomikumokra, kettős értelmekre építő előadás, amely folytonos figyelem, ezáltal nem kis feladat elé állítja a színészeket, de pontosan ebből lehet egy remek hangulatú estét színpadra állítani.

A darabban újra a Zenthe színeiben áll színpadra Vándor Éva, Bozó Andrea és Kovács Vanda, s ez alkalommal debütál a salgótarjáni társulatban Kautzky Armand. Ugyancsak láthatjuk a Zenthe már évek óta kedvelt művészeit, Albert Pétert, Máté Krisztiánt, Baksa Imrét, Házi Anitát és Farkas Zoltánt.

A darab premierje Salgótarjánban október 2-án, Vácon október 7-én lesz.