345 diák kezdte meg az új tanévet a Fáy András Szakképző Iskolában

Pénteken 345 nappali és esti tagozatos diák kezdte meg 18 osztályban a 2017-18-as tanévet a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakgimnáziumában, Szakközépiskolájában, Szakiskolájában és Kollégiumában.

A mai tanévnyitó ünnepségre is – a hagyományok szerint- az intézmény udvarán került sor. Az iskola szignál felcsendülése és a Himnusz hangjai után, a tanulók irodalmi műsora következett.

A folytatásban Dániel László a tagintézmény vezetője szólt a jelenlévőkhöz. Kifejtette: az előző tanévhez képest jelentősen változtak az iskola tárgyi feltételei. Többek között felújították az épület vizes blokkját, az udvar B épület előtti részénél és a tanműhelynél az épületek állagmegóvása érdekében fakivágások történtek, illetve a csatornák tisztítása is megtörtént; a könyvtárba új székek és asztalok kerültek beszerzésre, a 12-es és a 20-as termekbe új padok, székek lettek elhelyezve, valamint az aula és a porta is felújítására került. Ezen túl a tanári szoba és az igazgatóhelyettesi iroda teljes mértékben megújult; új számítástechnikai tantermet alakítottak ki, továbbá az A és B épületekben kamerákat szereltek fel.  A tagintézmény vezetője végül megnyitotta 2017/18-as tanévet.

A Szózat után a bányászok előtt tisztelegve –helyi egyesületekkel közösen- megkoszorúzták az intézmény falán található emléktáblát, melyet a vájárképzés 65. évfordulójára avattak fel még 2014-ben.

Fotók: Szőke Győző