Becsengettek: 90 diák kezdte meg a tanévet a Váci Mihály Gimnáziumban

Véget ért a nyári szünet, szeptember 1-jén pedig  90 diák kezdte meg a 2017/18-as tanévet a Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumban. A pénteki tanévnyitó ünnepségen az intézmény új igazgatója is bemutatkozott.

Itt a szeptember elseje, a nebulók nagy szomorúságára véget ért a vakáció. Pénteken megnyitották a tanévet a Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumban is, hogy folytassák áldásos tevékenységüket: tudást adjanak a felnövekvő nemzedéknek.

Az esemény az iskola udvarán a Himnusszal kezdődött, ezt követően műsorral készültek a 12. B osztály tanulói, majd a szeptember elsejétől kinevezett új igazgató, Csank Csaba szólt a jelenlévőkhöz.

Elsőként köszöntötte a megjelenteket, megkülönböztetett figyelemmel Nagy-Majdon József, polgármestert és Gáspár M. Leventét aki a Honvédelmi Minisztérium képviseletében volt jelen a rendezvényen.

Az igazgató a továbbiakban örömmel üdvözölte, hogy az intézményben ettől az évtől a megyében másodikként elindul a katonai alapismeretek választható érettségi tantárgy oktatása, majd sikeres évet kívánt a tanulóknak.

A város vezetője elmondta: bízik abban, hogy a szép múlttal rendelkező iskolának szép jövője is lesz.

Majd arról beszélt, hogy 2016-ban egy pályázatnak köszönhetően sikerült korszerűsíteni a Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumot. Egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, a radiátorokat hőfokszabályozókkal látták el, és a hőszigetelése is megvalósult. Nagy-Majdon József végül rámutatott: mindez viszont csak, kő, fa, vakolat, és műanyag, élettel a pedagógusok és a diákok töltik meg. A tanulók jó eredményei pedig hozzájárulnak majd az iskola további fejlődéséhez.

A város első embere végül megnyitotta a 2017/18-as tanévet, az ünnepség pedig a Szózattal zárult.

Fotók: Szebeni Ádám