A bátonyterenyei Lidl áruház előtt is megjelent egy lángoló kereszt

Óbuda után a bátonyterenyei Lidl előtt is megjelent egy gyertyákból kirakott kereszt. A képeket a Polgári Bátonyterenyéért töltötte fel a facebook oldalára. A posztban azt írták: így tiltakozott egy helyi civil szervezet az ellen, hogy a német szupermarket-óriás a „sokszínűség jegyében” eltüntette az ikonikus görög templomon lévő kereszteket a termékeihez használt fotóról.

A Lidl szerint a kereszt félelmet kelt a vásárlóikban

Sokan felháborodtak a Lidl görögös termékeinek csomagolásán, melyről a polkorrektség jegyében nemes egyszerűséggel kiretusálták a kereszteket a Szantoriniben található kék kupolás templomról.

A keresztek nélküli templomot ábrázoló fotó többek között az Eridanous márkájú joghurt csomagolására került, de használták még a feta sajthoz, valamint más termékekhez is.

A botrányos lépésről a Lidl szóvivője azt mondta: „Kerüljük a vallási jelképek használatát, mivel nem óhajtunk kirekeszteni semmifajta vallásos meggyőződést.

A szupermarket-hálózat részéről emellett azzal indokolták a keresztek eltávolítását, hogy „tiszteletben tartják a sokszínűséget”.