Hozzávalók: (2 főre)
- 2db Tortilla tésztalap (2 darab)
- 1 szál kolbász (házi-füstölt)
- 4 közepes méretű paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 féle kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 pohár sör
- egy kávéskanál darált fűszerpaprika
- egy kávéskanál koriander
- szintén egy kávéskanál fehérbors
- egy csipetnyi chili paprika
- kevés só
Elkészítés:
A mai napra egy szuper étellel készültem nektek, ami nagyon finom és laktató, plusz sörrel készül! Kezdésként felszeleteljük a füstölt házi kolbászt, és beledobjuk a serpenyőbe (olaj nélkül!), hiszen így a saját zsírjában fog megpirulni.
Ezt követően a durvára vágott vöröshagymát rádobjuk a kolbászra, és hagyjuk pirulni. Eközben felkockázzuk a paradicsomot, szintén mehet a többihez. A továbbiakban kevés apróra vágott fokhagymát, és kaliforniai paprikát teszünk hozzá illetve, hogy ki ne száradjon (ugye ez nagyon fontos nekünk is! ) egy pohár sörrel felöntjük.
Jöhet a fűszerezés: egy kávéskanál mindenből (darált fűszerpaprika, koriander, fehérbors, illetve a végén egy pici chili paprika, só és tabasco). Ezután készítünk pár tükörtojást. Végül fogjuk a Tortilla tésztánkat, megtöltjük a paradicsomos, kolbászos ragunkkal, rátesszük a tükörtojásokat, pici díszítést, ki, hogy szereti és kész. Jó étvágyat kívánok!
Alapi Öcsi