Huevos Rancheros „A Farmerek Tojàsa”

Hozzávalók: (2 főre)

  • 2db Tortilla tésztalap (2 darab)
  • 1 szál kolbász (házi-füstölt)
  • 4 közepes méretű paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 féle kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár sör
  • egy kávéskanál darált fűszerpaprika
  • egy kávéskanál koriander
  • szintén egy kávéskanál fehérbors
  • egy csipetnyi chili paprika
  • kevés só

Elkészítés:

A mai napra egy szuper étellel készültem nektek, ami nagyon finom és laktató, plusz sörrel készül! Kezdésként felszeleteljük a füstölt házi kolbászt, és beledobjuk a serpenyőbe (olaj nélkül!), hiszen így a saját zsírjában fog megpirulni.

Ezt követően a durvára vágott vöröshagymát rádobjuk a kolbászra, és hagyjuk pirulni. Eközben felkockázzuk a paradicsomot, szintén mehet a többihez. A továbbiakban kevés apróra vágott fokhagymát, és kaliforniai paprikát teszünk hozzá illetve, hogy ki ne száradjon (ugye ez nagyon fontos nekünk is! ) egy pohár sörrel felöntjük.

Jöhet a fűszerezés: egy kávéskanál mindenből (darált fűszerpaprika, koriander, fehérbors, illetve a végén egy pici chili paprika, só és tabasco). Ezután készítünk pár tükörtojást. Végül fogjuk a Tortilla tésztánkat, megtöltjük a paradicsomos, kolbászos ragunkkal, rátesszük a tükörtojásokat, pici díszítést, ki, hogy szereti és kész. Jó étvágyat kívánok!

Alapi Öcsi