Hozzávalók (2 főre):
-1 kg malac hasaalja szalonna
-6 darab közepes nagyságú paradicsom, paprika
-2 fej vöröshagyma
-20 dkg kockára vágott füstöltszalonna
-3 közepes nagyság sárgarépa
-só, bors, pirospaprika
-sertészsiradék
Elkészítés:
Végre szombat van, nincs nyüzsgés, nem kell rohanni a munkába (már akinek!), és van idő egy kis „malackodásra”! A mai napra egy teljes mértékben update 1 ételt hoztam nektek: ami egészen pontosan ropogós malac hasaalja szalonna, amit lecsósan fogok elkészíteni, mellé pedig sült répát tálalok. Nézzük: az előmelegített serpenyőben saját zsírjában megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a már durvára vágott vöröshagymát (+pirítás). Ezután mehet bele az apróra vágott paradicsom, paprika, a só, a bors, és a pirospaprika (ízlés szerint). Eközben a 180-220 fokra előmelegített sütőben elkészítjük a malac hasaalja szalonnát, és ropogósra sütjük. Mikor már majdnem kész vagyunk, mellétesszük a sárgarépát és megsütjük. Ízlés szerint tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Alapi Öcsi