Mámorító pulykamellfilé, paprikamártással és gombaábrándokkal

Hozzávalók: (2-4 főre)

  • 1 kg pulykamell
  • 3 féle kaliforniai paprika
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 6 fej gomba
  • 20 dkg zöldbab
  • egy egész petrezselyemlevél
  • só, bors, pirospaprika /grillfűszer
  • olívaolaj

Elkészítés:

A mai napra egy picit összetettebb étellel készültek nektek, de higgyétek el a végeredmény valóban mámorító. Vasárnap kora délután van,  simán el tudunk még ugrani a boltba a hozzávalókért és neki is foghatunk az ebédnek, vagy a vacsinak. Elsőként elkészítjük a paprikamártásunkat: kezdésként apróra vágjuk az újhagymát, majd olívaolajon közepesre pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a szintén apróra vágott paprikát, paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselyemlevelet, és a fűszerpaprikát, amit aztán felöntünk annyi vízzel ami ellepi, jöhet a készre főzés, majd a végén összeturmixoljuk.

Paprikamártás kipipálva, jöhet a hús. A pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük (grillfűszer is mehet hozzá).

Utána forró serpenyőben vajon megpirítjuk a szeletekre vágott húsokat, majd amikor kész kivesszük a serpenyőből és beletesszük a durvára vágott gombaszeleteket, valamint a fiatal zöldbabot, és addig pirítjuk szaftos vajban, amíg puha nem lesz.

Fontos: figyeljünk arra, hogy a húst a sütést megelőzően vegyük ki a hűtőből, hogy ne a hideg szeleteket süssük meg, hiszen így könnyen visszahűlhet a serpenyő. El is készült az ételünk. Ízlés szerint tálaljuk, köretként személy szerint a rizst választottam, de fűszeres steakburgonyával is szuper! Jó étvágyat kívánok!

Alapi Öcsi