Balassagyarmaton mutatták meg tehetségüket a roma diákok

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport szervezésében, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületében rendezték meg a „Ki Mit Tud?” megyei döntőjét 2017. szeptember 26-án. A roma fiatalok részére szervezett tehetségkutatón a résztvevők ének, tánc, valamint vers és próza kategóriákban mutatták meg tudásukat.

A zsűri elnöke Karvai Norbert rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály vezetője volt. A fellépőket Szabó Mona – a Mona Deja-vu Táncközpont vezetője -, Varga Leon László – a Cogito Általános Művelődési Központ főigazgató helyettese – és Klajbán Róbert – a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke – zsűrizte.

A rendezvényen a közönség színvonalas előadásokat láthatott, melyek közül a zsűri döntése alapján abszolút győztesként Oláh István Jonatán a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Borbély Lajos Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma tanulója  – tánc kategóriában – fogja képviselni megyénket az országos döntőn.