Mátra nap a sport jegyében

Gyerekzsivajtól volt hangos október harmadikán az Aba Sámuel Általános Iskola Móra Ferenc tagiskolája Dorogházán, ami nem nagy meglepetés. Azonban ezen a napon nem a tanulásé volt a főszerep, a hagyományos Mátra napot rendezték meg az intézményben, ami nagyon jó hangulatban telt.

Játékos, zenés ébresztővel vette kezdetét a nap. A gyerekek hangos zeneszóra mutathatták be tánctudásukat, közben vicces feladatokat is végre kellett hajtaniuk, állatokat utánozni, indiántáncot bemutatni. Az osztályok produkcióját a tanári kar négy tagja pontozta is.

-Évek óta túrázással szoktuk tölteni a Mátra napot, azonban idén úgy döntöttünk, hogy az iskolában szabadtéri programokkal örvendeztetjük meg tanulóinkat – mondta el Balázs Beáta, a tagintézmény vezetője, hozzátéve: – A célunk az, hogy a diákok kötöttségek nélkül jól érezzék magukat.

Mint mondta, ehhez igyekeztek úgy összeállítani a nap programjait, hogy minden tanuló megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. Így kézműves foglalkozások, „tetoválószalon” is várta a gyerekeket, de a főszerep a sporté volt. Lehetett focilabdával célba rúgni, a Hranek Boksz Sport Egyesület bátonyterenyei szakosztálya boksz bemutatót tartott és harcművészeti bemutatót is láthattak a gyerekek.

Az íjászbemutatónak is nagy sikere volt, Péller József, a Magyar Íjász Szövetség nemzeti edzője mutatta meg az érdeklődőknek a sportot, amit ki is próbálhattak.

-Iskolánkban egyébként is lehetőség van az íjászat elsajátítására, az íjász szövetség oktatást és felszerelést is biztosított számunkra – fogalmazott az igazgató. Mint mondta, a Magyar Íjász Szövetség azt a célt tűzte maga elé, hogy az íjászat népszerűsítésével segítse annak élsporttá alakulását.

A jó hangulatú délelőtt megszervezéséhez a szülői munkaközösség is hozzájárult, Szuha Község Sajtüzeme pedig kecskesajtot biztosított a gyerekek számára.