Ropogós malacsült, fűszeres-krémes burgonypürével

Hozzávalók (4 fő):

Malacsült:

  • 1kg süldő malac comb
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • disznózsír

Burgonyapüré:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • só, bors
  • fűszerpaprika

Elkészítés:

A malac combok köré 2-3 evőkanál zsírt rakunk és hozzáöntünk 3 deci vizet. Ezután alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon egy órát át pároljuk. Amint ez megvan az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük (miközben sül időnként locsolgassuk). Ezzel elkészültünk, jöhet a krémes pürénk. Elsőként megpucoljuk, és kockára vágjuk a krumplikat, majd sós vízbe téve megfőzzük. Utána egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg a krumplit passzírozzuk, a tejet felmelegítjük, és hozzáöntjük a burgonyamasszához, plusz a kockára vágott vajdarabokat is dobjuk rá.

Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk rá. Nincs más dolgunk, mint nagyon jól elkeverni, és már fogyaszthatjuk is. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Alapi Öcsi