Recept (2 főre):
Húshoz:
- 2 nagyobb szelet marhahús (0,5 kg)
- 1 db sárgarépa (közepes)
- 20 dkg házi sonka
- 1 db csemegeuborka
- 1 ek mustár
- 1 fej lilahagyma
Mártáshoz:
- 2 db sárgarépa
- 2 db újhagyma
- 2 db édes paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 dl vörösbor
- 2 db fokhagyma
- 2 db paradicsom
- petrezselyem
- olivaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Elsőként a húst fogjuk elkészíteni. A szeleteket megkenjük mustárral és befűszerezzük, majd az egyik felében egymásra helyezzük a töltelékeket (sárgarépa, házi sonka, csemegeuborka csíkokra vágva).
Ezután a szeleit rögzítjük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. Jöhet a mártás: apróra vágjuk a zöldségeket, és forró serpenyőbe tesszük, pici olvaolajat tegyünk alá, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és párolni kezdjük.
Közben hozzáadjuk a vörösbort és a már megtöltött hústekercset. Ráfektetjük a zöldségekre, majd addig pároljuk amíg a hús puha nem lesz. Amikor eléggé megpuhult kivesszük a húst, és a már puha zöldségeket kézi turmixgéppel összeturmixoljuk teljesen csomómentesre. Amikor kész van a mártás, egy forró serpenyőben belehelyezzük a töltött hústekercseket, a fiatal zöldbabot baconszeletekbe betekerve, illetve a héjában gőzölt burgonyát és lepirítjuk.
Ízlés szerint tálaljuk.
Alapi Öcsi