Töltött marhahústekercs-baconos zöldbabbal, héjában gőzölt burgonyával, és vörösboros zöldségmártással

Recept (2 főre):

Húshoz:

  • 2 nagyobb szelet marhahús (0,5 kg)
  • 1 db sárgarépa (közepes)
  • 20 dkg házi sonka
  • 1 db csemegeuborka
  • 1 ek mustár
  • 1 fej lilahagyma

Mártáshoz:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 2 db édes paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • petrezselyem
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Elsőként a húst fogjuk elkészíteni. A szeleteket megkenjük mustárral és befűszerezzük, majd az egyik felében egymásra helyezzük a töltelékeket (sárgarépa, házi sonka, csemegeuborka csíkokra vágva).

Ezután a szeleit rögzítjük fogpiszkálóval, hogy ne nyíljon szét. Jöhet a mártás: apróra vágjuk a zöldségeket, és forró serpenyőbe tesszük, pici olvaolajat tegyünk alá, majd felöntjük annyi vízzel,  hogy ellepje, és párolni kezdjük.

Közben hozzáadjuk a vörösbort és a már megtöltött hústekercset. Ráfektetjük a zöldségekre, majd addig pároljuk amíg a hús puha nem lesz. Amikor eléggé megpuhult kivesszük a húst, és a már puha zöldségeket kézi turmixgéppel összeturmixoljuk teljesen csomómentesre. Amikor kész van a mártás, egy forró serpenyőben belehelyezzük a töltött hústekercseket, a fiatal zöldbabot baconszeletekbe betekerve, illetve a héjában gőzölt burgonyát és lepirítjuk.

Ízlés szerint tálaljuk.

Alapi Öcsi