Szécsényben és Balassagyarmaton folytatódott a határvadászok toborzása

A Szécsényi Rendőrkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületében 2017. november 8-án fogadták a határvadász-képzés és a rendőri hivatás iránt érdeklődőket.

A Szécsényi Rendőrkapitányságon megtartott rendezvényt dr. Ludvai Dezső József rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, míg a Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyílt napján Fábián Bertold rendőr őrnagy, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály vezetője köszöntötte a megjelent, többségében pályaválasztás előtt álló középiskolás diákot.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja mindkét helyszínen videófelvételek segítségével mutatta be a választható – határvadász, illetve rendészeti szakgimnáziumi – képzéseket, valamint tájékoztatást adtak a felvételi eljárás részleteiről, a jelentkezés feltételeiről és a várható feladatokról. Ezt követően a fiatalok megismerhették a rendőri intézkedések során használt kényszerítő eszközöket és csapatszolgálati felszerelést, majd megtekinthették a kapitányságok épületét és az előállító helyiségeket.

A határvadász-képzésről a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, valamennyi rendőrkapitányságon és rendőrőrsön, valamint a rendőrség honlapján is tájékoztatást kaphatnak.