Játékos formában tanultak a biztonságos közlekedésről a salgótarjáni óvodások

Az őszi biztonságos közlekedés szabályairól tartottak baleset-megelőzési előadást a kicsiknek a Nógrád megyei szakemberek.

A napokban salgótarjáni Körúti Tagóvodában és a Vadvirág Tagóvodában tartottak a Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési munkatársai játékos foglalkozást a gyerekeknek. A kicsik Tamás-Kovács Andrea rendőr őrnagyot ismerősként üdvözölték, aki az őszi közlekedésre hívta fel a figyelmet. A szakember bemutatta a gyerekeknek Mukit, a kesztyűbábot, aki fényvisszaverő varázspáncélt visel, amely megóvja őt az utakon. Megegyeztek abban, hogy ha Mukinak nem ciki, akkor ők is hordhatják azt bátran. Ősszel gyengülnek a látási viszonyok, rövidülnek a nappalok, sokszor borúsabb az idő, ezért különösen fontos, hogy jól láthatóak legyenek a gyermekek.

Sulyok Gábor rendőr főtörzszászlós ismertette az úttest megközelítésének biztonságos módozatait, és felhívta a gyermekek figyelmét az autóbusz, személygépkocsik mögül kilépés veszélyeire.

A rendőrök bemutatták a kicsiknek Alfa-1 robotot, Robot Tamást is, aki ismertette a gyermekeknek a rendőri karjelzéseket. Az egyenruhások a kicsiknek baleset-megelőzési kellékeket, így fényvisszaverő csíkkal ellátott hátizsákot, csuklón, vagy bokán viselhető láthatósági pántot, fluoreszkáló karkötőt, valamint hátizsákra tehető, villogó lámpát mutattak be és ajándékoztak.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy télen legyenek türelmesebbek az úttesten áthaladó gyalogosokkal szemben, biztosítsák biztonságos átkelésüket. A gyerekek és a többnyire lassabban, bizonytalanabbul haladó idősebbek különös odafigyelést igényelnek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága balesetmentes közlekedést kíván!