Hozzávalók (4 főre):
Az alaphoz:
- 0,5 kg sertéskaraj (6 szelet)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 15 dkg füstölt sonka
- 15 dkg házikolbász
- 1 doboz tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (félszáraz)
- só, bors, őrölt paprika
Galuskához:
- 0,5 kg liszt
- 2 db tojás
- petrezselyemlevelek
- egy csipet szerecsendió
- kaporlevél
- só
Elkészítés:
Az alaphoz elsőként apróra vágjuk a hozzávalókat.
A sonkát és a vöröshagymát lepirítjuk majd hozzáadjuk a pirospaprikát és az apróra vágottakat, összekeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, majd főzni kezdjük.
Amíg ez készül addig elkészítjük a karajszeleteket.
Az ujjnyi vastag szeleteket forró serpenyőben pici zsiradékon oldalakra „pirítjuk”, tetszés szerint rozmaringgal-fokhagymával.
Miután ezzel megvagyunk hozzáadjuk a fehérbort. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a szeletekre vágott házikolbászt (azért csak a végén nehogy szétfőjön a kolbász, ezért neki kevesebb időre van szüksége), illetve a teljesen csomómentesre kikevert tejfölt, és körülbelül még jó 10 percig tovább főzzük.
Jöhet a házi galuska: a petrezselymet és a kaporlevelet jó apróra összevágjuk majd összekeverjük a liszttel és a többi hozzávalókkal, majd annyi vizet öntünk hozzá amennyit kellően felvesz.
A folytatásban szaggatható sűrűségűrre keverjük ki, majd forró vízbe kiszaggatjuk.
El is készült az ételünk, ízlés szerint tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Alapi Öcsi