Iskolásoknak tartottak bűnmegelőzési előadást Cereden

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberi egy teljes tanítási napon át látták el különféle tanácsokkal a diákokat Cereden.

A ceredi Id. Szabó István Általános Iskola felkérésére a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai 2017. november 21-én az „Egészséghét” programsorozat keretében tartottak bűnmegelőzési előadásokat a diákoknak. A harmadikos és negyedikes diákok Fehér Katalintól, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársától az idegenekkel történő viselkedés, illetve a kapcsolatteremtés szabályairól hallgathattak értékes tudnivalókat, míg munkatársa, Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy az általános iskola hetedikes és nyolcadikos diákjainak beszélt az internet veszélyeiről, hangsúlyozva a védelmi funkciók alkalmazásának fontosságát.

Bárnai Kinga címzetes rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott interaktív foglalkozást az ötödikeseknek és hatodikosoknak.  A rendőrnő felhívta a tanulók figyelmét a szabálykövetés jelentőségére, érintve az iskolákban előforduló bűncselekményeket, kiemelve azt, hogy mit tehetnek, mit tegyenek annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Az előadásokon egy-egy, a témához kapcsolódó videófelvételt is láthattak a diákok. A szakemberek, az ott látottak segítségével beszélték meg a gyermekekkel a hasznos tudnivalókat, illetve vontak le a tanulságokat.

A foglalkozások nagy sikerrel zárultak, a tanulók elsajátítottak olyan készségeket, melyek szükségesek ahhoz, hogy sérelmükre soha ne követhessenek el bűncselekményt.