Hat baleset történt egyetlen nap alatt Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában a megye területén két személyi sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy férfi közlekedett 2017. november 25-én 6 óra 12 perckor a 21-es számú főúton  Vizslás-Újlak irányából Kisterenye irányába, amikor a járművével az úttest menteirány szerinti jobb oldali szélén letért – a kihelyezett sávozott terelő táblák ellenére – a főút készülő nyomsávjában lévő útépítési területre és ott gépjárművével megállt. A baleset következtében a gépjármű vezetője súlyos sérülést szenvedett.

Az elmúlt 24 órában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába még további egy könnyű sérüléssel járó és négy anyagi káros balesetről érkezett bejelentés.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a megengedett sebességhatáron belül, mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően válasszák meg járművük sebességét!

A közlekedési szabályok betartásával, a passzív biztonsági eszközök (bukósisak, biztonsági öv, gyermekülés) használatával a közúti tragédiák elkerülhetőek és a sérülések súlyossági foka csökkenthető