Hozzávalók (4 főre):
- hurka, kolbász (tetszés szerinti mennyiség)
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 20 dkg baconszalonna
- 2 ek kristálycukor
- étolaj
- 2 dl fehérbor (félszáraz)
Elkészítés:
Előmelegített sütőben 180 fokon ropogósra sütjük a hurkát és a kolbászt. Ennek során ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, hiszen ilyenkor kiszakadhat.
Ezt követően a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Amint ezzel megvagyunk forró serpenyőben kevés zsiradékon átpirítjuk.
Jöhet a savanyú káposzta. Forró serpenyőben olajon a kristálycukrot karamellizáljuk, amíg szép barna színe nem lesz.
Utána hozzáadjuk a baconszalonnát, majd a savanyú káposztát, és felöntjük fehérborral, végül forgatva összepároljuk.
Ízlés szerint tálalunk.
Jó étvágyat kívánok!
Alapi Öcsi