Sült hurka-kolbász, karamellizált-fehérboros káposztával, és pirított törtburgonyával

Hozzávalók (4 főre):

  • hurka, kolbász (tetszés szerinti mennyiség)
  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg baconszalonna
  • 2 ek kristálycukor
  • étolaj
  • 2 dl fehérbor (félszáraz)

Elkészítés:

Előmelegített sütőben 180 fokon ropogósra sütjük a hurkát és a kolbászt. Ennek során ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, hiszen ilyenkor kiszakadhat.

Ezt követően a burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Amint ezzel megvagyunk forró serpenyőben kevés zsiradékon átpirítjuk.

Jöhet a savanyú káposzta. Forró serpenyőben olajon a kristálycukrot karamellizáljuk, amíg szép barna színe nem lesz.

Utána hozzáadjuk a baconszalonnát, majd a savanyú káposztát, és felöntjük fehérborral, végül forgatva összepároljuk.

Ízlés szerint tálalunk.

Jó étvágyat kívánok!

Alapi Öcsi