Megrázó fotók a bátonyterenyei tragédiáról: bennégett egy idős nő a házában

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: kigyulladt egy családi ház éjszaka Bátonyterenyén, a Rákóczi úton, a tűzben információnk szerint egy 80 év feletti nő vesztette életét, a lakók pedig az ablakon menekültek ki az égő épületből.
Az eset kapcsán Angyal Eszter a Katasztrófavédelem szóvivője nyilatkozott lapunknak: – A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat nagy erőkkel vonultak a tűzeset helyszínére. A tűzben egy kilencven négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete égett le, a lángok részben átterjedtek a lakótérre is.
 A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az egységek a tűz megfékezése közben az egyik tűzzel érintett helyiségben egy személyt találtak, akiről a helyszínen tartózkodó ügyeletes orvos megállapította, hogy elhunyt.
A tűzoltók a tűz oltása közben két propánbutángáz-palackot is kihoztak az épületből, majd biztonságos távolságra helyezték azokat. A ház lakhatatlanná vált, de lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, mert a lakók ideiglenesen ismerőseikhez költöztek – emelte ki a szóvivő.