Ünnepre hangolódás az iskolában: színdarabbal, kézműves vásárral

A téli szünet előtti utolsó tanítási hét már ünnepi hangulatban, a karácsonyra való várakozással telt az Aba Sámuel Általános Iskola Móra Ferenc tagiskolájában. A gyerekek több fenyőt is felékesítettek saját készítésű díszekkel, és mézes kalácsból sem volt hiány. Az utolsó tanítási napon pedig már szóba sem kerültek a könyvek és a tanulás, egész délelőtt hangulatos programokon vehettek részt a diákok.

Csütörtökön az osztályfőnökök vezetésével minden osztály kézműveskedéssel kezdte a napot. Többek között hűtőmágnesek, tűpárnák, angyalkák, álomfogó és díszpárnák kerültek ki az ügyes kis kezek alól. A nap folyamán az elkészült tárgyakat az „ajándék vásárba” vehették meg a gyerekek és a tanárok.

-Bízom abban, hogy nagyon szép, élményekben gazdag téli szünet áll előttetek, és a következő évben újult erővel, mosolyogva vetitek bele magatokat a tanulásba – fogalmazott köszöntőjében Balázs Beáta, az intézmény vezetője, majd boldog karácsonyt kívánt gyerekeknek, kollégáknak egyaránt.

A „Mese a szeretetről” című színdarabot is előadták társaiknak a dorogházai tanulók, az anyaintézményből, a kazári általános iskolából pedig négy népi énekes adott műsort. A szülői munkaközösség jóvoltából minden gyermek ajándékot kapott, sőt az iskola is anyagi támogatással gazdagodott. A napot finom ebéd zárta, amelyet minden osztály saját termében, meghitt hangulatban fogyasztott el.