Félmillárból épül kerékpárút és körforgalom Balassagyarmaton

Újabb pályázatot nyert az önkormányzat közlekedési beruházásra. Az 541 millió forintos projekt közvetlen célja Balassagyarmat város közigazgatási területén kerékpárutak kialakítása, kijelölése, illetve a közlekedésbiztonsági beruházás keretében egy körforgalmi csomópont kialakítása.

Első projektelemként kerékpárút létesül a Balassagyarmat Szügy községgel szomszédos közigazgatási határától a balassagyarmati autóbusz-pályaudvarig 4,08 km hosszon. A második projektelem keretében részben a jelenlegi járda kiszélesítésével új kerékpárút létesül az Ady Endre utca és a Kóvári utca keresztezésétől a Nyugati Ipartelepig, tervezett hossza 1,01 km. Míg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciumi partner projektelemeként körforgalmi csomópont létesül az Ady Endre utca és a Kóvári utca kereszteződésében.

A szemléletformáló tevékenységek közül az alábbiak megvalósítására kerül sor: – a kerékpáros kultúra emelésére hivatott népszerűsítő, oktató, ösztönző kampányok, rendezvények, bebiciklizés megvalósítása; – információs kiadványok készítése, megváltozott forgalmi rendet és/vagy új KRESZ szabályokat ismertető kampányok lebonyolítása és kiadványok kiadása; A projekt keretében sor kerül egyes csomópontok kivilágítására, közműkiváltásra, illetve zöldterület felújításra, növénytelepítésre is.

Forrás: Balassagyarmat Városháza