Rendőrkézen a bátonyterenyei betörő

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság három rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 30 éves bátonyterenyei férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2017. október 3-át megelőzően – pontosan meg nem határozható időpontban – egy Bátonyterenye belterületén parkoló és nyitott állapotban lévő személygépjármű kerekeit és pótkerekét, valamint akkumulátorát eltulajdonította.

A 30 éves férfi a nyomozás adatai alapján megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2018. január 5. és január 11. közötti időben az egyik mátramindszenti családi ház ablakát benyomta és onnan készpénzt tulajdonított el. A férfi a megalapozott gyanú szerint 2018. január 6-án ismerőse családi házából – kihasználva, hogy a sértett elaludt – egy mobiltelefont és egy motorfűrészt lopott el.

A férfit a rendőrök a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók a napokban előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.