Nappali melegedő, éjjeli menedékhely, és ingyenes népkonyha várja a rászorulókat Salgótarjánban

Átmeneti elhelyezést biztosító intézmények, nappali melegedő, éjjeli menedékhely, ingyenes népkonyha segíti a téli hónapok átvészelését a a rászorulóknak Salgótarjánban. Az Acélgyári úton lévő 42 férőhelyes férfi átmeneti szállót jelenleg 37 ember veszi igénybe, a Hősök úti női szállón 19-en laknak. Bár az éjjeli menedékhely szolgáltatás április 30-ig üzemel és biztonságos, rendezett körülményeket kínál a hajléktalanoknak, mégis vannak, akik nem veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat. Utcai ellátás formájában róluk is igyekeznek gondoskodni a város szociális munkásai. A kint élő hajléktalanokat napi rendszerességgel felkeresik és ételt, ruhát, gyógyszereket, takarókat adnak nekik.

Sajnos a rokonok nélkül, elszigetelten élő idős, beteg, támogatásra szoruló emberek nagyon nehezen kerülnek a szakemberek látóterébe, ezért az ő elérésükhöz a lakosság közreműködésére is számítanak.

+36 20 400-3153 telefonszámon bárki jelezheti az Egészségügyi-Szociális Központnak, ha tudomása van olyanról, akinek segítségre lehet szüksége.

Forrás: salgotarjan.hu

Fotó:illusztráció