Színes programmal ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Bátonyterenyén

Január 22-én délelőtt a helyi és környékbeli általános iskolák 7. osztályos tanulóinak vetélkedésével kezdődtek a megemlékezések. A háromfős csapatok versenyének témája a teljes magyar kultúrát átölelve nemzeti értékeink megismerése volt.

A feladatok között kvíz és filmfelismerés is szerepelt, melyeken keresztül a diákok új ismereteket is szerezhettek arról, hogy mik azok a hungarikumok, mit is adott Magyarország a világnak az elmúlt évszázadok alatt. A csapatok közül a legkiemelkedőbb teljesítményt a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskola „Petőfi fiai” csapata nyújtotta.


A délután folyamán tartották a városi ünnepséget az Ady Endre Művelődési Központ színháztermében, ahol ünnepi beszédet mondott Letovai Zoltán alpolgármester. 


A sokszínű műsor fellépői a Haraszti ikrek és testvérük, Haraszti József voltak, valamint zongorán játszott Koncsekné Sóvári Katalin.

Wass Albert Intelem című versét Bogdán Gergő szavalta és fellépett a Kisterenyei Palóc Népdalkör.

A Himnuszt a helyi katolikus iskola énekkara adta elő, ezután Godó Hajnalka festőművész kiállítását Nagy Sándor, Recsk polgármestere nyitotta meg.

A kiállítás február 16-ig látogatható az Iványi Ödön Művészeti Kisgalériában.

Forrás: Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kt.
Fotók: Kis Krisztián