Márciustól újra lesz vágóhídja Nógrád megyének

Nyílt nap keretén belül mutatták be Szécsényben az új vágóhidat. A Szécsény Holding Kft., mint kivitelező ez év márciusára tervezi a létesítmény átadását, amely majd 200 milliós beruházásból valósult meg.

 A Belügyminisztérium beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramjára kiírt pályázat lehetővé tette egy kis kapacitású vágóhíd építését, amely gazdaságilag ideális a térségnek, valamint lehetőséget biztosít, hogy Nógrád megyében megmaradjon a húsipar és a minőségi magyar termék.

A 219 négyzetméteren elhelyezkedő üzemmel az ország egyik legmodernebb sertésvágó, csontozó, daraboló és húscsomagolója jött létre. A heti 50 jószág feldolgozására alkalmas ipari létesítmény helyi vállalkozók bevonásával hat hónap alatt készült el és a jövőben 5 embernek biztosít folyamatos munkát. Amennyiben a pozitív együttműködő hatások érvényesülnek, úgy a Szécsény Holding Kft. vezetői az üzem további bővítésére is látnak lehetősséget.

Stayer László Szécsény polgármestere a rendezvényen elmondta, hogy jelenleg Nógrád megyében nincs másik vágóhíd, ezért a helyi gazdák Egerbe, Gyöngyösre, vagy Pétervásárára kénytelenek vinni állataikat vágásra. A szécsényi vágóhíd most arra ad lehetőséget, hogy az állattenyésztők jelentős üzemanyag, gép és munkaidő megtakarítást érjenek el, így növeljék a nyereségüket. Ez azt jelenti, hogy képesek lesznek gyorsabban fejleszteni vállalkozásukat, amely az egész térség számára hasznos, hiszen igy új munkahelyeket tudnak teremteni, új beruházásokat indíthatnak, új perspektívát tudnak adni az itt élőknek.

N. Bartanusz Andrea