Ittasan vezettek, vádemelést javasolnak ellenük

Fotó: illusztráció

A rendőrség vádemelés javaslatával fejezte be az eljárásokat az alábbi két ittas gépjárművezetővel szemben.

Egy 53 éves sóshartyáni férfi 2017. október 22-én 15 órakor a településen a Béke úton gépkocsival tolatott, amikor a jármű hátuljával nekiütközött egy ingatlan kerítésének, és azt megrongálta. A járőrök a helyszín közelében állították meg a férfit, akivel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrök 2017. december 14-én 15 óra 30 perckor Érsekvadkert belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét, akinél  az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A hatóság tagjai a 47 éves külföldi férfit további mintavétel céljából a rendőrkapitányság épületébe előállították.

A két férfi ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet a hatóság tagjai a napokban befejeztek és az ügy iratait vádemelés javaslatával továbbították az illetékes ügyészségnek.