Speciális szótárral is segítenék a migránsok unióba jutását

Öngyilkos gondolataim vannak – egyebek között ez a fordulat is szerepel egy, a Soros György alapítványi hálózata által támogatott szervezet migránsok számára készített szótár egészségügyi fejezetében, számolt be a Magyar Idők.

A konzervatív napilap információi szerint különleges szótárral segíti az Európába tartó migránsokat egy Soros György támogatását élvező szervezet. Az úgynevezett Refugee Phrasebook arab és fárszi kifejezések folyamatosan bővülő gyűjteménye a hozzájuk tartozó fordításokkal, angol, német, magyar, valamint több balkáni nyelven. Kiadásához az Open Knowledge Foundation Deutschland, vagyis a Nyílt Tudás Németországi Alapítványa nyújtott segítséget.

Ez a szervezet a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatát úgy tartja számon, mint az egyik legbőkezűbb szponzorát, és partnerei között is jellemzően olyan egyesületeket, alapítványokat sorol fel, amelyek anyagi vagy világnézeti alapon szintén a tőzsdespekulánshoz köthetők, világít rá a Magyar Idők.

Az egészségügyi állapotnak nagy jelentősége van a menekültügyi eljárásban, különösen amióta az Európai Unió Bírósága egy tavalyi ítéletében kimondta: egy mentális vagy testi betegségben szenvedő menedékkérő csak akkor adható át a kérelme elbírálásáért felelős tagállamnak, ha az átadás bizonyosan nem idéz elő nála állapotromlást, ennek kockáztatása ugyanis az embertelen és megalázó bánásmód tilalmába ütközik.

A határozat alapjául szolgáló ügyben egy terhes szír nő és egy magát a gyermek apjának mondó egyiptomi férfi hamis papírokkal érkezett Horvátországból Szlovéniába, ahol elfogták őket. Képviseletüket egy ljubljanai jogvédő szervezet vállalta fel.

A Soros-hálózattal kapcsolatba hozható csoport elérte, hogy a gyermek megszületéséig ne küldjék őket vissza Horvátországba, majd arra hivatkozva, hogy a nő depressziós lett és gyakorta gondol az öngyilkosságra, utóbb is minden fórumon igyekezett megakadályozni a visszaküldést. A Refugee Phrasebook tele van súlyos testi és mentális betegségek neveivel, és mint a fenti példa mutatja, ezekre hivatkozva könnyen meg lehet akasztani a menekültügyi eljárást.

A teljes cikk ide kattintva  olvasható el.