Egy BMW és egy Audi ütközött össze az 21-es főúton Bátonyterenyénél

Az elmúlt 24 órában négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a megye közútjain a rendőrök.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi közlekedett személygépkocsijával 2018. február 23-án 9 óra 12 perc körül Bátonyterenyén, a Madách úton Salgótarján irányából Hatvan irányába, amikor az előtte haladó jármű a gyalogátkelőhely előtt hirtelen megállt, melyet követően ő járművével már megállni nem tudott, és az előtte álló járműnek ütközött.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt 24 órában a megye területén még további három anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a köd, a csapadék, a nedves, csúszós utak, gyakran a nappali órákban is, de főként az éjszakai órákra jellemző jellemző fagypont körüli hőmérséklet nehezíti a közlekedést.  A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a kockázati tényezőket figyelembe véve a haladási sebességüket a mindenkori időjárási-, út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen irányváltoztatással vagy intenzív fékezéssel járó manővereket.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!