Így emlékezett Mátranovák a 48-as forradalomra – Fotók

Mátranovákon több programot szerveztek a 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra 170. évfordulója alkalmából. Az ilyenkor szokásos ünnepi rendezvény mellett tartottak például színházi előadást, kézműves foglalkozást, de volt táncház is.

2018. március 14-én a mátranováki templomnál lévő kopjafánál volt a megemlékezés, melyet a falu polgármestere Bodor Ernőné beszéde nyitott meg.

Március 15 –én a falu művelődési házában tartottak ünnepséget a Premier Ifjúsági Színpad előadásában,”Tiéd ez az ország” címmel. Ezt követte „Az ibolya” vígjáték egy felvonásban. Az előadás alatt a közönség megmutatta,hogy igazán kitartóak ,az ünneplésnek a 20 perces áramszünet sem vetett véget .A május 1 művelődési ház nagyterme szépen megtelt, kicsik és nagyok egyaránt eljöttek .

Március 17 –én Nemzetiszín Táncházat tartottak a szervezők, ahol a legkisebbekkel kezdődött a táncoktatás. Kézműves foglalkozások során gólyákat és nyuszikat készíthettek a kreatívkodók. A Palóc Néptáncegyüttes tagjai bukovinai és sárközi táncot tanítottak, az élőzenét a Folt Folk Form húzta. Vendégeik a környék több településéről érkeztek.

Következő táncházuk április 14 –én lesz a pásztói Muzsla kíséretében, melyen dunántúli, és rimóci táncokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Kassai Ágnes

Beküldött fotók