Nyolcadik alkalommal rendeznek kutyakiállítást a nógrádi megyeszékhelyen

Az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesülete március 25-én, vasárnap már nyolcadik alkalommal rendez CAC kutyashow-t a nógrádi megyeszékhelyen. Ebben az évben a tulajdonosok 711 kutyát fognak bemutatni a nemzetközi bíróknak a Tóstrand területén.  Ez a kiállítás lesz idén az első a hazai szabadtéri CAC események között.

Az nyolcadik alkalommal rendezett salgótarjáni CAC kutyashow-ra már visszatérő kiállítóink vannak, akik megkedvelték a helyszínt. Hosszú szünet után kezdődik a szabadtéri szezon, így ismét komoly mezőnnyel számolunk – tudtuk meg Tóth Hajnalkától, az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének elnökétől. A szervezők bíznak abban, hogy a télies időjárás vasárnapra megenyhül.

Legnagyobb számban nevezett fajta idén a collie, ebből hosszú szőrű 21, a border collie fajtába pedig 19 tartozik.  Egyenlő mértékben osztozik a népszerűségen 20-20 nevezett kutyával a cane corso, az amerikai staffordshire terrier és a rövidszőrű magyar vizsla. A francia bulldogokat 18 egyed fogja képviselni.

Lesznek olyan ritka fajták is, mint a welsh corgi, amelynek pembroke változata II. Erzsébet angol királynő kedvenc fajtája. Egy-egy példány képviseli az affenpinshcer fajtát (ismert nevén majompinscher), a japán származású hokkaido-t, vagy az agarakhoz tartozó azawakh-ot.

Idén a kiállítók nemcsak itthonról és a szomszédos Szlovákiából érkeznek, hanem lesz cseh, lengyel, osztrák és szerb résztvevő is. A bírók között a hazai szaktekintélyek mellett tisztelthetünk két szerb fajtabírót. A kiállítás vezető bírója első ízben Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) elnöke lesz.

A körökben a bírálatok a megnyitót követően 10.00 órakor kezdődnek. A program leglátványosabb eseménye, a fajták legszebb egyedeit felvonultató Best in Show program várhatóan délután 14.00 órakor veszi kezdetét. A közönség számára is látványos programokat 12.00 órakor kutyás bemutató nyitja, majd 13.00 órától keverék és törzskönyv nélküli kutyák vonulnak fel.

A rendezvényre a szervezők várják a salgótarjáni és környékbeli kutyabarátokat.  Aki kutyával érkezik, az az állat oltási könyvét ne felejtse otthon. Az eseményt a gyermekek ingyen látogathatják. Ne feledjék, vasárnap az óraátállítás miatt egy órával tovább csodálhatják a kutyákat!