Több mint húsz cég képviseltette magát a salgótarjáni állásbörzén

Több, mint 20 cég képviseltette magát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban pénteken megrendezésre került állásbörzén és felnőttképzési kiállításon, ahol a kiállító cégek nagyobb része szakmunkásokat, informatikusokat keresett, de egyebek mellett közgazdasági, pénzügyi, és egyéb műszaki pozíciót is kínáltak.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Salgótarjáni Foglalkoztatási Paktumiroda szervezésében első alkalommal megrendezésre kerülő eseményen az érdeklődők személyesen találkozhattak a helyi cégek, vállalatok, képző intézmények és munkaerő-piaci szolgáltatást kínáló civil szervezetek képviselőivel, így azonnali lehetőségük nyílt a kapcsolatfelvételre és a további együttműködésre.

Az ingyenes rendezvényen több felkészítő program is várta az álláskeresőket, többek közt próbainterjú, önéletrajz- és, életvezetési tanácsadás, valamint karriertervezés. E mellett a megjelentek tájékoztatást kaptak képzési, átképzési lehetőségekről, támogatott képzésektől és képzési támogatásokról.

Az állásbörze végén nyereményjáték sorsolásra került sor, a kiállítók értékes ajándékcsomagjai találtak gazdát az álláskeresők között.

N. Bartanusz Andrea