X-faktor győztes motivál a salgótarjáni Borbély Lajos Szakgimnáziumban

Az X-faktor harmadik évadjának győztese, a Dal és a Sztárban sztár műsorokból is ismert Oláh Gergő lesz a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Borbély Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma vendége április 17-én. A karancslapujtői származású, salgótarjáni közmunkásból lett sztárénekes kedden délelőtt 10 órától találkozik a borbélyos diákokkal.

Gergő hátrányos helyzetből indulva lett az ország egyik legfelkapottabb énekese, aki ma már azzal foglalkozik, amit szeret: tv-ben szerepel, a dalait rádióban játsszák, koncertezik, elismeri a szakma és a nagyközönség. Mindez annak köszönhető, hogy mindig volt hite, álmai, szorgalma, akarata és sohasem adta fel.

Egy ideje erősen él benne a vágy, hogy valamilyen formában segítse a hozzá hasonló helyzetből induló fiatalokat. S mivel a karrierje példát és utat mutathat az álmokkal, célokkal rendelkező fiataloknak, több szervezet is támogatja őt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is segíti egy 15 állomásos turnéját, ami a „Törj ki a csendből” címet viseli. Gergő ennek keretében szakiskolás fiatalokhoz, illetve végzős általános iskolás diákoknak tart motivációs, zenés, erős üzenetű előadásokat az álmokról, a kitartásról, az önmagunkba vetett hit erejéről és fontosságáról, no meg a kemény munkáról. Szeretné ugyanis meggyőzni a fiatalokat, hogy akarjanak valamit kezdeni az életükkel: akarjanak valakivé válni, legyenek céljaik, álmaik. Mert akkor olyan emberek lesznek, akikre büszke a környezetük.