Rendkívül népszerű a salgótarjáni K9 Fitness Szalon

Januárban múlt két éve, hogy megnyitotta kapuit – a korábbi KEYO Szépségszalon átalakításával, megújulásával kialakított – K9 FITNESS Szalon Salgótarjánban. Aki belép ide, egy pillanat alatt elfelejti honnan érkezett, az ajtót bezárva maga mögött hagyja a munkahely feszültségét, az utca zaját vagy éppen az otthoni gondokat. A kedves fogadtatás, a társak elszántsága pont úgy hat a lélekre, mint egy kiadó mozgás a testre. Az elfoglalt dolgozó nők, családanyák, kismamák szabadidejét szem előtt tartva reggeltől estig bármikor jöhetnek, mindig találnak kedvükre való edzésformát.

A tulajdonos, Borbásné Kemecsei Erzsébet felismerte, szükség van változtatásra, új szolgáltatásokat vezetett be, továbbá modern, átláthatóbb, barátságosabb belső tereket alakított ki. Milyen órákat tartanak? Kiket várnak? Miért fontos a testmozgás? Erre és hasonló kérdésekre kerestük a válaszokat és kérdeztük a tulajdonost. 

-A K9 FITNESS – két kisebb teremben – jelenleg különféle óra típusokat kínál a sportolni vágyó vendégeinknek. Ilyenek a speciális eszközöket igénylő SPINRACING és WALKENERGIE órák, továbbá a csak saját testsúllyal dolgozó deepWORK,  vagy a köredzésben kiegészítő eszközöket is bekapcsoló alakformáló órák. A lassabb, elmélyültebb mozgásformák szerelmeseinek jóga, nia, illetve az ezekhez kapcsolódó hangterápia. A paletta színes, ki-ki eldöntheti, mely óratípusokat próbálja ki, mi az, ami számára a legmegfelelőbb.

 A terem bázisa jellemzően – a többnyire hivatalokban ülő munkát végző, de mozogni vágyó – jó értelemben vett „dolgozó nő. Az edzések résztvevői között 16-66 éves korig minden korosztály megtalálható. A jó példa ragadós, egyre több férj, fiúgyermek kíséri el hozzátartozóját, vesz részt az edzéseken, a kisgyermekekkel érkezőknek igény szerint gyermekmegőrzést biztosítanak.

A hangulat minden órán remek, jó kis együtt edző csoportok, baráti körök alakultak ki, az itt dolgozó edzők pedig mindent megtesznek a maguk és sporttársaik fejlődése érdekében. Tényleg szeretettel várnak itt mindenkit! A K9 Fittnes feltett szándéka, hogy a test mellett egy kicsit a „lélekkel a szellemmel”- az emberrel is foglalkozni kíván. Molnárné Szabó Erzsébet (Zsóka) edző a közelmúltban gondolt egy merészet: „mi lenne, ha kiszakadnánk egy kicsit a mindennapi mókuskerékből? Együtt!” Ezt a gondolatot én is és az edzőpartnerek is támogatták, így került megrendezésre az első K9 Workshop, amelynek helyszíne az alsótoldi Toldiház volt.

32 fő lelkes, sportolni vágyó nő a közelmúltban egy  pénteki munkanap után 24 órára kiszakadva a hétköznapokból elindult, hogy edzéseken, tréningeken, játékos vetélkedőkön vegyen részt. Jókat beszélgettek, rengeteget nevettek, barátságos, tiszta környezetben pihentek, majd másnap Hollókőre kirándultak.  Felmásztak a vár legmagasabb pontjára, az Ófaluban sétáltak, jól érezzék magukat!

-Hiszem, hogy a meglévő barátságokon túl, újak születtek, a régi ismeretségek felfrissültek. Ennyi pozitív energiával rendelkező nő egymást erősítve, feltöltődve, élményekkel gazdagon tért haza családjához és megújulva folytatta életét. A várakozásokon túl jól sikerült ez a hétvége, a következő workshop már tervezés alatt…

Soha nem késő elkezdeni a testmozgást, (bárki csatlakozhat, a fiatalok is) senki sem túl idős ahhoz, hogy ne tudja élvezni a rendszeres testmozgás jótékony hatását, és egy jó csapatban mindez igazán könnyen megvalósítható.

 N. Bartanusz Andrea