Salgótarjánban mutatta be új könyvét dr. Beer Miklós váci megyéspüspök

Május 9-én a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Salgótarjáni Csoportja szervezésében, a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban rendhagyó könyvbemutatóra invitálták az érdeklődőket. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be új könyvét. A meghitt és tartalmas beszélgetésen dr. Bercsényi Lajos a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgató főorvosa és Varga András esperes kérdezte püspök urat.

A „Mindig velem” című könyv a népszerű „Szeressetek ott, ahol gyűlölnek” és az „Örömet hozzak, hol gond tanyázik” kötetek folytatásaként jelent meg a múlt év végén. Épp úgy, ahogy az előző két részt is személyes történetek teszik érdekesé, színessé, miközben az új könyv az aktuális közéleti kérdések mellett olyan témákat érint, mint az elhagyatottság, a házassági problémák, vagy a hiteles kereszténység.

Dr. Beer Miklós életfilozófiájának példáján mutatta be hogyan lehetünk elégedett és boldog emberek.

„Az én életfilozófiám példája, hogy egy képzeletbeli tornasorban vagyunk valahol. Mindig vannak olyanok, akik nálunk valamilyen szempontból magasabbak. Szellemi tehetség-, anyagi lehetőségek dolgában, egészségben, de mindig vannak olyanok, akik a tornasor másik oldalán állnak. Ők azok, akik megint bármilyen szempontból nehezebb helyzetben vannak, mint mi. Ha mindig azt nézzük, hogy kit kell irigyelni, telhetetlenek, elégedetlenek leszünk, az egész életünk kicsúszik a kezünkből. De ha megértjük azt, hogy mi azért vagyunk, hogy az adottságainkkal azokon segítsünk, akik nálunk nehezebb körülmények között vannak, akkor mindig megelégedettek és boldogok leszünk.

„Ha te önzetlenül segítesz másokon, akkor a te lelkedbe is béke és öröm lesz és jobb lesz a világ.„– mondta végezetül.

A rendezvény nagy sikert aratott. A hallgatóság dr. Beer Miklós életéből vett történetek alapján egyedi és használható tanácsokat hallhatott.

N. Bartanusz Andrea

Fotók: Salgótarjáni Egyházközségek Oldala