Újabb autót kaptak a nógrádi polgárőrök

Május 9-én került sor a Honti Polgárőr tagozat részére egy szolgálati gépkocsi átadására. A tagegyesület az Ipoly folyó mentén határvédelmi szolgálatot is ellát a Parassapusztai határátkelő közelében együttműködve az Ipolysági Városi rendőrséggel.

A határon átnyúló kapcsolatok és megállapodás alapján a gépkocsiátadáson megjelent Gregor István Ipolyág polgármestere, Hummersmidt Béla alpolgármester, valamint Mrázek Rudolf a Városi rendőrség parancsnoka. Magyar részről Gál Magdolna Hont polgármestere, Csík Csaba r. alezredes Balassagyarmat rendőrkapitánya, továbbá Víg András a tagegyesület vezetője.

Vass Miklós megyei elnök átadójában  kiemelte: a szolgálatok ellátásánál a határvédelem fontosságát és a határon átnyúló kapcsolattartás előnyeit a bűnmegelőzés tekintetében.

Csík Csaba r.alezredes Balassagyarmat rendőrkapitánya tájékoztatta a jelenlévőket a Szlovák – Magyar Köztársaság közös szolgálatainak rendszerességéről és a polgárőrség tevékenységének jelentőségét is kiemelte.

Gál Magdolna Hont polgármestere aki egyben polgárőr is köszönetét fejezte ki a gépkocsi átadásával kapcsolatban.

Ipolyság polgármestere teljes támogatásáról biztosította a jelenlévőket. A  továbbiakban még szorosabb együttműködésre törekszünk és a határon átnyúló hatékony információ átadás és a megelőzés a fő irányvonal.