Második alkalommal rendezték meg a ifjú polgárőr napot Nógrádban

Május 12-én már második alkalommal gyűltek össze Nógrád megye ifjú polgárőrei, ezúttal a Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskolában a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezésében.

A rendezvényt Medvácz Lajos Balassagyarmat Polgármestere nyitotta meg Skuczi Nándor a Megyei Közgyűlés elnöke is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, a Nógrád megyei rendvédelmi szervek vezetőivel, Dr. Nagy László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével, Ferencsik Raymond Levente r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Rendészeti Igazgatóval, Csík Csaba r. alezredes a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetőjével, Dr. Budai István bv. dandártábornok bv. főtanácsos parancsnokkal, Seres Tibor tűzoltó ezredes Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával, Győri Ferenc tű.  alezredes, Polgári Védelmi Felügyelő a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselőjével, valamint Vass Miklós Úr a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökével.

A megnyitó után az iskola tanulói tartottak önvédelmi bemutatót, majd a Cserhát Különleges Polgárőr mentőcsoport kutyás, és mentési bemutatóját tekintettük meg.

A rendezvényen hivatalosan is birtokba vehették az ifjú polgárőr Közösségi házat, ami a Megyei Polgárőr Szövetség segítségével fog otthont adni az ifjú polgárőröknek, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítva nekik.

Az ifjú polgárőr napon a megyénkben lévő rendvédelmi szervek is bemutatkoztak. A Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti szakterület munkatársai, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya, a Balassagyarmati Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói a „ rabó” szállító gépkocsi valamint a Magyar Honvédség katonái is, akik bemutatták rendészet-technikai eszközeiket, járműveiket.

Az ifjú polgárőrök a bemutatók között sportversenyeken mérhették össze tudásukat, már hagyományosnak mondható foci kupa mellett, kerékpár görgő verseny, légpuska lövészet, légpisztoly párbaj, íjászat, motoros szimulátor verseny, Kresz-teszt verseny került megrendezésre.

A fiatalok lelkesen vettek részt a különböző versenyeken, és ádáz csatákat vívtak a győzelemért.

A foci kupát a Mikszáth Szakiskola 11.d osztály csapata nyerte, megelőzve a tavalyi győztes Héhalom csapatát így a Vándokupát is egy évig őrizhetik.

A kerékpárral érkezők regisztrálhatták a kerékpárjukat az Országos kerékpár regisztráció rendszerben, a Bikesafe-n a Nógrád megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai segítségével.

Aki a versenyek közben megéhezett csillapíthatta éhségét a grillsátorban, ahol sültek, hurka, kolbász, zöldség várta a fiatalokat.