Vége az egész napos razziának, csupán 21 gyoshajtót fotóztak le a rendőrök Nógrádban

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – hajtott végre 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig Európa több tagállamában.

Hazánkban a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre. Az állampolgárok jelzései, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében, a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka eredményeként Nógrád megyében elsősorban Nemti, Mátraterenye, Bátonyterenye, Rétság, Nagyoroszi és Szendehely belterületén, illetve azok vonzáskörzetében történtek ilyen jellegű ellenőrzések. A helyszínre a javaslatokat beküldő állampolgárok is meghívást kaptak, akik személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések balesetmegelőzési jelentőségéről.

Csupán 21 gyoshajtót fotóztak le a zsaruk

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt Nógrád megyében 14 helyszínen összesen 1554 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték, melyből 21 járművezető lépte túl az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet. Az országos Speedmarathon eredmények itt érhetőek el.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat!