Ismét együtt sportoltak a szépkorúak Kisterenyén

Május 15-én immáron hetedik alkalommal került megrendezésre a Szépkorúak Országos Sportnapja a kisterenyei Gyürky-Solymosy kastélyparkban. Az eseményt az eddigiekhez hűen most is a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége és a Kisterenyei Nyugdíjasklub szervezte. A rendezvényen – melyet a helyi önkormányzat is támogatott – ezúttal 23 csapat vett részt. Szép számmal érkeztek a testvértelepülésekről Fülekről, és Ipolyhídvégről is.

A rossz idő miatt a kastélyban került megrendezésre az esemény. Összesen 160-an sportoltak, vetélkedtek kedden. Letovai Zoltán, alpolgármester, Mesterné Molnár Mária, Szendrődi György, és Nagy Hajnalka köszöntője után nyolc állomást kellett teljesíteniük a résztvevőknek.

Voltak többek között labdajátékok, szellemi totó, és gyógynövény felismerés is. Eközben az EFI munkatársai egészségügyi szűréseket végeztek.

A sportnapra látogatók egészen késő délutánig vetélkedtek egymással, majd összegezték a pontokat és eldőlt ki nyerte az idei megmérettetést.

2018-ban a helyi Bányász Hagyományőrző csapat bizonyult a legjobbnak, második lett Balassagyarmat I. csapata, míg a harmadik helyezésért járó kupát a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjasklub I.csapata vehette át. A legeredményesebb testvérváros kupát pedig Fülek I. csapatának ítélték oda. Az eredményhirdetés után egy finom babgulyás és rétes elfogyasztásával zárult a jó hangulatú esemény.

Még több fotó itt. 

Fotók:Kis Krisztián, Mester Erzsébet