Második alkalommal rendeznek motoros bulihétvégét Ipolytarnócon

A tavalyi, inkább főpróba jellegű baráti hétvégét követően, idén kibővült szervezői csapattal, és megújult pozicionálással kerül megrendezésre a 100 Szikra elnevezésű rendhagyó bulihétvége.  A két főszervező szavaival élve inkább Jamboree. A helyszín: WONDERGROUND egy “sohaország”, ahol megáll az idő. A fantáziánk színes kavalkádjának helyszíne. Egy hely, ahol kitörhetsz a napi rutinból, ahol minden nyitott és szabad, ahol újra lángra kap a benned szunnyadó tűz. Hogy született az ötlet? Milyen programokat kínálnak? Többek között ezekre a kérdésekre kerestünk és kaptunk válaszokat Trellay Leventétől és Kiss Pétertől, akik eme kalandutazás megálmodói.

Hogy jött a 100szikra ötlete? 

Trellay Levente:

Isten igazából elöszőr jött Ipolytarnóc, illetve a gondolat, hogy utazzunk le Kiss Péter házához és nézzünk körül a környéken. Az ötlet, miszerint csinálnunk kéne ott valamit, már csak azután következett, hogy beleszerettem a tájba, a békésen kanyargó Ipolyba, a naplementébe. Konkrétan a 100 szikra terve napokkal később fogalmazódott meg bennem, miután már rég visszatértünk a városba.

Miért pont a megyére esett a választás?

Trellay Levente:

Ez egyértelműen Kiss Péterhez köthető, hiszen ő az, aki először bemutatta nekünk ezt a tájat és feltárta előttünk az ismeretlenségében rejlő lehetőségeket. A természeti adottságain túl, benne van az újra felfedezés lehetősége, ami számunkra oly hívogató.

Kiss Péter:

Édesapám, Dr. Kiss Péter fontos része volt a helyi közösségnek. Nem csak gyógyította a helyieket, együtt is élt velük. Rengeteg helyett mutatott meg, rajongott az itteni tájért.

Gyerekként fel se fogja az ember, hogy mekkora szabadság falun felnőni. Itt tanultam meg bicajozni, később motorozni a hátsó utakon. Levivel is a motorozás volt az első kapocs. Mondtam neki, hogy nézzünk le ide. Csináljunk újra itt valamit. Egyből beleszeretett. A többi magától jött. Épp ezt szeretem a 100szikrában.

Nem egy hagyományos motoros találkozóról beszélünk. Miért más?

Trellay Levente:

Nem is szeretnénk, hogy a rendezvényünk, mint motoros találkozó kerüljön be a köztudatba. Mi sokkal inkább egy kalandos utazásra invitáljuk a résztvevőket, és ehhez igyekszünk megteremteni a megfelelő feltételeket. Számunkra a táj, Nógrád megye eme kicsiny szeglete, maga a vászon, ha úgytetszik a “wonderground”, a csodaország, amit erre a 3 napra mi egy picit jobban kiszínezünk. Ami viszont a legjobb az egészben, hogy ebben az alkotásban aktívan részt vehet bárki, akinek hasonló a világról alkotott szemlélete.

Szóval a “találkozót” inkább olyan embereknek szánjuk, akiknek az értékrendjük azonos a miénkkel – érkezzenek bármivel is -, vagy legalábbis hasonló a miénkhez. Jellemezze őket a nyitottság, az alkotni vágyás, a természet szeretete és természetesen szeressék a kihívásokat, a kalandot!

Milyen programokkal várják a résztvevőket?

Kiss Péter:

A landart a legfontosabb elem. Feldíszítjük a falut és környékét. Lesz pontonhíd az Ipolyon, világító varázserdő és motoros lovagitorna a mezőn. Fontos, hogy minden alkotás használható, interaktív, játékra invitál.

Lesznek igazi rock and roll koncertek a Majorban, túrák motoron és gyalogosan, falusi focimeccs, kézműveskedés, tanyántraktorozás.

http://100sparks.com

A szórakozás mellett verseny kiírást is olvastam. Miben mérhetik össze tudásukat az amatőr motorosok? 

Trellay Levente:

Nem kifejezetten versenyről van szó! Ez inkább egy futam, amin sokkal inkább maga a részvét a fontos! Szombaton a motorosoknak lehetősége lesz, úgymond, belemotorozni a naplementébe, aminek az útvonalát 100 darab fáklya jelöli. Ez amellett, hogy egy játék, szimbolikusan megjeleníti azt, hogy valahol mindannyian “szikrák” vagyunk, akik fényt hozhatnak a világba!

A 3 napos rendezvényen melyik program a leglátványosabb és miért? 

Trellay Levente:

Szervezőként, nyilvánvalóan mind a 3 napra azt mondanám, hogy izgalmas kalandokat rejt. Persze a szombat esti naplementét és az azt követő fáklyás “szikra” futamot mindenképpen kiemelném, illetve a díjátadót és koncerteket!

A találkozó egyik leglátványosabb eleme idén is a motoros felvonulás lesz. Az elmúlt évhez hasonlóan több száz motor vonul végig a település utcáin, nem mindennapi látványt biztosítva ezzel az érdeklődőknek. Jöjjön el ön is június 1-3-án Ipolytarnócra!

N. Bartanusz Andrea