Európa-nap: színes programokkal várták a salgótarjáni gyerekeket

-Irodánk, mint minden évben idén is kiemelt programként kezelte a hatókörében élő kicsik ünnepi seregszemléjét. Ebben az évben a térség legnagyobb lakótelepi iskolájának tanulóit láttuk vendégül a Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskola tornatermében és sportudvarán – hangsúlyozta Fenyvesiné Mester Erika, az Europe Direct iroda Nógrád megyei vezetője.

Május 25-én, pénteken a Gyermekek Európa Napján rendezett fesztiválon számos program közül választhattak az érdeklődők. A Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskolájában a már hagyománnyá vált EU-s vetélkedők mellett a szervezők rengeteg gyermekprogrammal, ügyességi-, ismeretterjesztő- és csoportos játékokkal, iglu sátorral, arcfestéssel, valamint ugráló várral is készültek. Nagy sikert aratott a Menő Menza Show, ahol alkoholmentes koktélokat készíthettek.

Kis diákok és nagyok, kényelmesek és sportosak, tudásra éhezők vagy csak szórakozásra vágyók próbálhatták ki az iskola tornatermében a különböző nehézségi fokozatú játékokat.

– A hagyományos gyermeknapi programok mellett több információs standot is felállítottunk, ahol a gyerekek elé tártuk az iroda Unióról szóló információs tárházát, rendeztünk EU ismereti vetélkedőt, lufi fújó versenyt, és nem maradt el a hagyományos zenés Európa Játék sem.

Irodánk gondoskodott a gyermekek számára kiváló hangulatot teremtő művészekről, ajándékokról, EU-s játékok kavalkádjáról és a Brightly cég munkatársai segítségükkel és játékaikkal hozzájárultak a mai napunk sikerességéhez.”– mondta el lapunknak Fenyvesiné Mester Erika.

Varga Béla, a Nógrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány igazgatója kiemelte, hogy Nógrád megyében, a salgótarjáni inkubátorházban 10. éve működő Europe Direct iroda munkatársai szívvel lélekkel dolgoznak, nyújtanak információs szolgáltatást Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben, diákoknak és óvodásoknak szerveznek uniós ismeretekkel kapcsolatos vetélkedőket, hogy tudatosítsák bennük az európai értékeket.

N. Bartanusz Andrea