Richter Egészségváros: ötmillió forint gyűlt össze a salgótarjáni kórháznak

Hatalmas érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros salgótarjáni rendezvényét. Már a reggeli egészségsétán is több mint 450-en vettek részt. Az emberek lelkesedése napközben sem csökkent, folyamatosan érkeztek érdeklődők a sátrakhoz, az ingyenes szűréseken hosszú sorok kígyóztak.

A Richter Egészségváros több éve járja az országot, rendezi meg az ingyenes szűrőnapot, figyelmeztetve arra, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, ha már betegségről beszélünk. Fontos megelőzni azt!

A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye volt, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehettek részt, a sátrakban, előadások, tanácsadások is várták az érdeklődőket. Nagy volt az igény a vérnyomásmérésre, népszerű volt a koleszterinszint és a csontsűrűség mérése, de folyamatos sor z érdeklődés a nőgyógyászati részlegnél is.

A megjelentek minél aktívabbak voltak egészségük megőrzéséért, annál nagyobb mértékben járultak hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához. Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt.

Ötmillió forint gyűjt össze a kórház részére

A salgótarjáni emberek aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen a felajánlott 2 millió forint alapadomány a rendezvény végére több mint 5 millió forintra nőtt, amelyből családbarát szülészet fejlesztését tervezi a Szent Lázár Megyei Kórház.

N. Bartanusz Andrea