Videó: átadták a felújított Kastélykert Patikát

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a megújult Kastélykert Patikát, a Nógrád megyei Bátonyterenyén. Az eseményen részt Nagy-Majdon József, a város polgármestere, Dr. Papp István, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja, és dr. Sónyák Ádám a gyógyszertár vezetője.

Az átadón Nagy-Majdon József úgy fogalmazott: öröm számára, hogy a nagybátonyi gyógyszertár mellett már Kisterenyén is egy modern, letisztult, vásárlóközpontú belső térrel, és kibővített termékválasztékkal várja a lakosokat a Patika, ezzel is tovább erősítve a város egészségügyi ellátását.

Dr. Papp István, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja ismertette: újabb jelentős állomás a mostani a cég számára. Mint mondta: az elmúlt években több mint 100 gyógyszertáruk újult meg, illetve vette fel az új koncepciós jegyeket. Hozzátette: a csütörtöki avató esemény is egy jó példa, hogy nemcsak a megyeszékhelyek, a nagy városok, az egészségcentrumok fontosak számukra, hanem valamennyi gyógyszertár.

dr. Sónyák Ádám a Patika vezetője rámutatott: a felújításnak köszönhetően kulturált környezetben tudják fogadni a lakókat. Új arculatot, és bútorokat kapott a gyógyszertár, melyben még egy tanácsadó helyiséget is kialakítottak.

Végezetül szalagátvágást követően adták át a megújult Kastélykert Patikát.

A BENU Magyarország Zrt. több mint 18 éve van jelen a hazai piacon

A BENU a németországi központú PHOENIX-csoport gyógyszer-kiskereskedelmi márkája. A PHOENIX-csoport Európa 26 országában tevékenykedik a gyógyszer-nagykereskedelemben, illetve 13 országban van jelen a gyógyszer-kiskereskedelemben, több mint 2000 közforgalmú gyógyszertárral. A magyarországi kiskereskedelmi leányvállalat – A BENU Magyarország Zrt. – több mint 18 éve van jelen a hazai piacon. A BENU márkát 2012 májusában vezették be a vállalat hazai gyógyszertáraiban. Jelenleg Magyarország egész területét lefedve 270 helyen érhető el BENU gyógyszertár, melyből majd’ 100-at független franchise partnerek üzemeltetnek.

A BENU Gyógyszertárak sikerének titka, hogy a patikák teljesen más, friss vásárlói élményt adnak. Nagyon jellegzetessé teszi a BENU gyógyszertárakat a lehetőségekhez mérten kialakított, nagy, nyitott eladótér és a gyógyszerkiadók üvegfalának lebontása. A gyógyszerészek, gyógyszertári asszisztensek és a vásárlók közti kommunikáció így gördülékenyebbé és személyesebbé válhat. A gyógyszertár hagyományos és egyben talán legfontosabb feladata az, hogy a receptre felírt gyógyszereket hiánytalanul kiadhassa a betegeknek, így a BENU is elsősorban ennek kíván megfelelni. Fontosnak tartják, hogy ne kelljen a gyógyszerekért visszamenni, illetve a várakozási idő lerövidítéséért igyekeznek a lehető legtöbb gyógyszerkiadó helyet kialakítani. A termékkategóriák szerint berendezett szabadpolcok pedig azt szolgálják, hogy azok is könnyen eligazodjanak, akik nem gyógyszerért, hanem egészségvédő termékekért vagy dermokozmetikai készítményekért térnek be hozzájuk, hisz ezeknek is széles választéka található meg a BENU gyógyszerárakban, beleértve a népszerű, belga vagy német gyártású sajátmárkás termékeket is. Az egységes jegyeket hordozó gyógyszertári arculatért sokat tesz a cég, nagyszabású rekonstrukciós folyamatuk eredményeképp tavaly ősszel a 100. felújított gyógyszertárat adták át, mára pedig már 125 patika várja megújult külsővel a betegeket és a vásárlókat.

 

A vállalat nagy figyelmet fordít arra, hogy előre mutató megoldásokat kínáljon a fogyasztóknak, akár a választék kialakításánál, akár az újítások területén. Több ezer termékük és akciójuk már elérhető a BENU Online Gyógyszertáron keresztül is: www.benu.hu oldalon, ahol a házhozszállítás lehetősége mellett a patikákban ingyenes személyes átvételt is választhatnak a vásárlók. Az átvételi pontként is működő gyógyszertáraik számát folyamatosan bővítik.