„Sportolj, mozogj, így nagyobb eséllyel megúszhatod”

A Magyar Rákellenes Liga elnöke, Rozványi Balázs a 2018. évi Rákellenes Világnapon 2018-at a mozgás évének nevezte ki és meghirdette az ÖRÖKMOZGÓK programot.
A Liga elnöke feleségével követendő pozitív példaként egy kilenc napos kerékpártúrán vesz részt, amelynek során számos Észak-Magyarországi Alapszervezet tagjával találkozik.


A MRL Salgótarjáni Alapszervezete az Egri Alapszervezettel közösen az ÖRÖKMOZGÓK programhoz kapcsolódva szervezte meg  június 18-án a nyári szünet előtti záró rendezvényét a Novohrad Geopark Eresztvényi Látogatóközpontban, melynek középpontjában a mozgás állt.


Mozgás nélkül nincs egészség!

Ez az állítás nem csak a fizikai, hanem a lelki egészségre is vonatkozik. A rendszeres mozgás 65 év felett 35 %-al csökkenti a betegségek kialakulását, elősegíti a szív-és érrendszeri betegségek megelőzését, javítja az oxigén-és tápanyag ellátottságot, az ellenálló- és állóképességet, csökkenti a magas vérnyomást, valamint a daganatos megbetegedések előfordulásának kockázatát.


A csodálatos környezetben megrendezett eseményen a 87 fős hallgatóság először elméletben ismerkedhetett meg a mozgás egészségre gyakorolt hatásaival, ezt követően szakember vezetésével közös senior tornán és egy órás nordic walking túrán vettek részt. A  ebéd elfogyasztása után kora délután érkezett meg Gyöngyösről 74 km-es kerékpározás után a MRL elnöke és felesége Kreicsi Gábor kíséretében, akiket vastapssal köszöntöttek a salgótarjáni és egri tagok.

Gyönyörű környezetben, friss levegőn, jó kedvű népes közösségben tettek az egészségükért az esemény részvevői.