Véget ért egy álom: Brazília kiesett, biztos, hogy európai csapat nyeri a vb-t

A belga válogatott 2–1-re nyert Brazília ellen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság második negyeddöntőjében, és a négy között Franciaországgal találkozik.

Fernandinho 13. percben esett öngóljával és Kevin De Bruyne 31. percben lőtt találatával a szünetben már 2-0-ra vezetett az európai együttes, s ugyan a csereként beállt Renato Augusto a 76. percben szépíteni tudott, az egyenlítés már nem jött össze a dél-amerikaiaknak. Ezzel biztossá vált, hogy csak európai csapat kerül a négy közé, azaz a világbajnokot is az öreg kontinens fogja adni.

Az immár 24 meccs óta veretlen belgák másodszor kerültek be elődöntőbe vb-n, ezt megelőzően 1986-ban voltak négy között. A következő ellenfelük a francia együttes lesz, kedden, Szentpéterváron. A brazil válogatott a németek elleni 2002-es győztes vb-döntő óta mind az öt egyenes kieséses vb-meccsét elvesztette, amikor európai csapattal találkozott. Tite irányítása alatt 26. meccsén ez volt a Selecao második veresége (2 vereség, 4 döntetlen és 20 győzelem, 54 szerzett és 8 kapott gól), de tétmeccsen az első.

Forrás: m4sport.hu